Як пройшов тренінг з мінної безпеки у школі в селі Нова Басань

Опубліковано: 11.02.2023 Позначки: , , ,
Село Нова Басань Ніжинського району зазнала страждань від дій армії окупанта. Коли російські солдати поспіхом тікали з села, залишали по собі чимало вибухонебезпечних предметів. Тому команда громадської організації Агенція міських ініціатив / АМІ організувала для місцевого населення тренінг з мінної безпеки.
“На жаль, тривога у цей день тривала понад три години. Школярі Новобасанського опорного закладу вимушені були перебувати в укритті. Там нам довелося й читати для них тренінг з мінної безпеки. Багато хто з них перебував в окупації, чув як щось страшне пролітає над дахами будинків, бачив танки на своїх прибудинкових територіях. Ми відчуваємо потребу місцевого населення у навчанні мінній безпеці. Наша команда готова працювати за будь-яких умов, адже безпека школярів — це наш пріоритет”, — підсумувала керівниця проєкту “Безпека під час війни” Тетяна Романова.
Про міни та небезпечні залишки війни розказав сертифікований “Червоним Хрестом” тренер з мінної безпеки Олексій Харченко. Він поділився зі школярами правилами безпечної поведінки. Завдяки цим знанням діти не розгубляться, якщо раптом виявлять вибухонебезпечний предмет.
У рамках проєкту “Безпека під час війни: навчання виживанню мешканців територіальних громад Чернігівської області” громадська організація “Агенція міських ініціатив” проводить тренінги з мінної безпеки ще у Чернігові, Киїнській, Новоселівській, Киселівській, Іванівській громадах.

Контакти


Ми творимо себе для міста,
а місто – для себе!

 

Нас можна знайти:
Україна, м. Чернігів, вул. Преображенська, 12

Зателефонувати нам:
+380931234567
+380991765432

Або написати:
goami.info@gmail.com