Центру для незрячих дітей та дітей із порушеннями зору

Безпечний простір у Центрі для незрячих дітей та дітей із порушеннями зору

Опубліковано: 18.01.2024 Позначки: , ,

У рамках проєкту «Створення безпечного простору Центру для незрячих дітей та дітей із порушеннями зору» громадська організація «Агенція міських ініціатив» у 2024 році облаштує протипожежну сигналізацію, систему оповіщення та евакуації при пожежі, «Клас безпеки» та проведе низку освітніх заходів.

 

  1. Облаштування протипожежною сигналізацією та системою оповіщення

Протипожежна сигналізація, система оповіщення та евакуації при пожежі у приміщенні комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» збереже життя та здоров’я учасників освітнього процесу та не дасть  закрити єдиний в області заклад, де навчаються понад 100 дітей з порушеннями зору.

 

  1. Створення “Класу безпеки”

У приміщенні Центру буде створено «Клас безпеки», що підвищить рівень обізнаності учасників освітнього процесу в галузі особистої та громадської безпеки. «Клас безпеки» — навчальна інтерактивна аудиторія, наповнена методичними та агітаційними матеріалами, робочим інвентарем та реквізитом, що розповідає про пожежну безпеку, а також поведінку на дорогах.

Оскільки вихованці/-ки закладу не мають можливості повноцінно сформувати вміння та навички безпечної поведінки через порушення зору, то в класі будуть встановлені спеціальні (тактильні, звукові) засоби та обладнання.

 

  1. Навчальні заходи

У рамках проєкту буде проведено низку навчальних заходів для підвищення рівня обізнаності школярів щодо правил пожежної безпеки та поведінки на дорогах, а для персоналу закладу — з надання першої психологічної допомоги, домедичної допомоги та мінної безпеки.

 

Ініціативу «Створення безпечного простору Центру для незрячих дітей та дітей із порушеннями зору» впроваджує громадська організація «Агенція міських ініціатив» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

Контакти


Ми творимо себе для міста,
а місто – для себе!

 

Нас можна знайти:
Україна, м. Чернігів, вул. Преображенська, 12

Зателефонувати нам:
+380931234567
+380991765432

Або написати:
goami.info@gmail.com